Αναζήτηση
Αναζήτηση

14/01/2013 - ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ


Δοκιμαστική λειτουργία ψηφιακής δανειστικής βιβλιοθήκης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Οδηγίες για την αναζήτηση ενός βιβλίου

ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ  ΑΡΘΡΑ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ , ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ.
π.χ.Αν πληκρολογήσουμε  τον τίτλο "ΟΙ ΕΦΤΑ ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ" δεν θα μας εμφανίσει αποτελέσματα.   Αν όμως αναγράψουμε  ΕΦΤΑ ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ,τότε θα έχουμε αποτελέσματα.

Αναζήτηση με συνδυασμό κριτηρίων όπως αναφέρεται παρακάτω:

1) Πληκτρολογούμε ένα μέρος από τον τίτλο του βιβλίου , όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί. Παρατηρούμε ότι το σύστημα, μας έχει δώσει αποτελέσματα με τίτλους που περιέχουν τη λέξη ‘ΜΟΝΑΞΙΑ’ από όλους τους συγγραφείς.


2) Εάν στο δεύτερο πεδίο αναζήτησης επιλέξουμε ‘Με Συγγραφέα’ και πληκτρολογήσουμε ‘ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ’ , τότε το αποτέλεσμα αναζήτησης περιορίζεται όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

3) Κάνοντας Linκ (κλικ) στο ‘Βιβλίο’ ή ‘Συγγραφέα’ ή ‘Λεπτομέρειες’ , παίρνουμε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες.


* Στα πεδία αναζήτησης μπορούμε να πληκτρολογούμε ένα μέρος από το κείμενο που θέλουμε να αναζητήσουμε με κεφαλαίους ή μικρούς χαρακτήρες .Επιστροφή